latinica  ћирилица
22/11/2021 |  14:40 ⇒ 14:43 | Аутор: СРНА

Пензионерка поклонила капе и шалове дјеци са КиМ

Пензионерка Млађенка Штака /64/ из Источног Новог Сарајева поклонила је 36 комплета капа и шалова дјеци из села Бање на Косову и Метохији, саопштено је из бањалучког Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији.
Дјеца из села Бање на Косову и Метохији - Фото: СРНА
Дјеца из села Бање на Косову и МетохијиФото: СРНА

Из Одбора наводе да им се Штака обратила са жељом да за зимске празнике поклони дјеци са Косова плетене капе и шалове за чију израду је током цијеле године куповала материјал од скромне пензије.

- Успјели смо Млађенки испунити жељу и поклон од срца из Републике Српске данас је стигао у праве руке до ученика Основне школе "Милун Јакшић" у селу Бање у општини Србица - наводе из Одбора.

У саопштењу се додаје да овај гест показује колико је велики патриотизам и осјећај српског народа из Републике Српске за дјецу са Косова и Метохије.

Предсједник Одбора Милорад Арлов рекао је да је важно да дјеца и породице на Косову и Метохији знају да нису сами.

- Хуманост увијек нађе пут и нема цијену. Зато смо и основали Одбор прије много година да Срби из Републике Српске никог не вријеђајући и не угрожавајућу подаре оно што имају, пажњу, љубав, емоције и поклоне - навео је Арлов.

Арлов је рекао да се сљедеће године обиљажава 10 година пројекта "Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске", гдје ће уз многу дјецу са Космета сигурно бити дјеца из села Бање.