latinica  ћирилица
22/11/2021 |  15:18 ⇒ 15:18 | Аутор: СРНА

ДФ се одриче мјеста премијера - Демократе и УРА да предложе мандатара

Демократски фронт изнио је данас платформу према којој је спреман да одустане од мјеста премијера Црне Горе, које им по изборном резултату припада, а све ради договора, да би ова влада, како наводе, коначно кренула у обрачун са организованим криминалом и корупцијом.
Демократски фронт - ДФ - Фото: Facebook
Демократски фронт - ДФФото: Facebook

У Платформи је ДФ понудио колегама из коалиција "Мир је наша нација" и "Црно на бијело" да за новог премијера подрже кандидата којег предложи једна од те двије коалиције.

ДФ предлаже колегама да се у нову владу Црне Горе обавезно укључе аутентични представници мањинских народа, и то на одговорним позицијама.

- ДФ инсистира да се преговори воде брзо и ефикасно, без икаквих условљавања са било чије стране и да се заврше до 10. децембра - наводи се у Платформи ДФ-а која је представљена на конференцији за новинаре.

Платформа ДФ-а прослијеђена је Демократској Црној Гори, Демос-у, УРА, ЦИВИС-у, СНП-у, Радничкој, Уједињеној и Правој Црној Гори.

Из ДФ-а сматра да годину дана од формирања Влада Црне Горе "није испоручила грађанима оне резултате које је опозиција обећавала на изборима 30. августа 2020. године, да тоталитарни режим Мила Ђукановића није демонтиран".