latinica  ћирилица
22/11/2021 |  15:28 ⇒ 17:49 | Аутор: РТРС

Мркоњић Град: Помоћ Фудбалског савеза Српске у завршетку радова на стадиону "Луке" (ВИДЕО)

Предсједник Фудбалског савеза БиХ Вицо Зељковић разговарао је са представницима општине Мркоњић Град и Фудбалског клуба Слобода, о изградњи инфраструктуре на стадиону "Луке". Било је ријечи и о полулараизацији фудбала у мркоњићкој регији.
Вицо Зељковић у Мркоњић Граду - Фото: РТРС
Вицо Зељковић у Мркоњић ГрадуФото: РТРС

Договорено је да наредне године почне градња свлачионица на главном стадиону "Луке". Ријеч је о објекту који ће имати клупске просторије, свлачионице, ВИП ложе и пратеће садржаје.

- Ово што је урађанео на ифраструктури у Мркоњић Граду, је олакшање за Фудбалски савез Републике Српске. Договорили смо се да нађемо механизам како да помогнемо нове пројекте из инфраструктуре, као што је изградња свлачионица и клупских просторија. Наша је жеља да то буде дугорочно рјешење. На нама је да нађемо механиземе за финасирање тога пројекта и да будемо већински партнер у том пројекту- рекао је Зељковић.

Гости су били имперсионирани фудбалским теренима који су изграђени прошле године и условима за тренирање које имају све селкеције Фудбалског клуба Слобода.

Да је договорена градња свлачионица потврдио је и начелник општине Мркоњић Град Драган Вођевић.

-Ми смо госте из савеза упознали са активностима које смо провели до сада на изградњи инфраструктуре, те о начину рада и функционисања ФК Слобода.У познали смо их шта је све општина урадила властитим средствима, али и помоћи Владе Србије од 200.000 евра на изградњи помоћног терена. Оно што предстоји је изградња свлачионица и управне зграде клуба како би смо заокружили ову једну заједничку дивну причу. На путу смо да са ФСРС договоримо и склопимо конструкцију финасирања и реализујемо пројекте. Планирамо да до краја године завршимо све пројекет, изаберемо извођача радова и да почетком наредне грађевинске сезоне креном с изградњом, како би смо следећу фудбалску сезону 2022/23 дочекали са новим свлачионицама - рекао је Вођевић.

Модерни фудбалси терени импресионирали су и првог човјека Фудбалског савеза Вицу Зељковића.

-Мркоњић Град је добар примјер, како општина у сарадњи с клубом може да уради много на инфраструктури. Све што је урађено је олакшица за Фудбалски савез Српске. А много је урађено. Уложено су два милиона марака у изградњу инфраструктуре. За све што је урађено имам само ријечеи хвале. Сигурно је да ће Фудбалски савез Српске и ФС БИХ са своје стране пронаћи средства и помоћи реализацију ових инфраструктуралних пројеката. О томе смо и конкретно разговарали и вјерујем да већ на прољеће крећу радови на изградњи свлачионица. Биће то објекат за будућност и за младе генерације и младе фудбалере - каже Зељковић.

Фудбалски клуб Слобода, поред сениорске, има све селекције и Школу фудбала коју похађа 150 малишана.