latinica  ћирилица
22/11/2021 |  16:16 ⇒ 20:08 | Аутор: РТРС

Додик: Пројекти у Приједору на добробит грађана (ВИДЕО)

Реконструкција болнице, рјешење стечајног поступка Рибњака Саничани, статус Рудника Љубија, изградња савременог вртића - најзначајније су теме састанака српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика у Приједору.
Додик у Приједору - Фото: СРНА
Додик у ПриједоруФото: СРНА

Да би инфраструктурно били подржани пројекти у граду на Сани, Влада Српске одобрила је три милиона марака. Њихова реализација креће почетком наредне године.

Влада је опредијељена да Приједор, инфраструктуром, буде међу првим градовима Српске. Тако ће, кроз стечајни поступак преузети и ријешити дугогодишњи проблем рибњака Саничани. Већ почетком наредне године требало би да почну и радови на реконструкцији болнице.

- Када томе додате почетак и активности на изградњи ауто-пута и много чега другога, везано за одбрану од великих вода коју Приједор дуго година чека, апсолутно мислим да је Приједор једно велико градилиште. Да је прије свега Градска управа у овом саставу и вјерујем и ова која ће доћи послије овога, апсолутно на фону и сарадњи са Владиним структурама - додао је Додик.

Најављен је и и пројекат енергетске ефикасности основне школе "Петар Кочић". Сваки сегменат и проблематика о којој се данас разговарало тежи ка остварењу боље будућности Приједорчана, истакао је Додик.

- Тако да сам ја данас ту да заједнио са мојим сарадницима сагледам "степен готовости" и да у том погледу подржим и евентуално отклонимо неке застоје који су могући - истакао је Додик.

Томе иде у прилог и завршетак радова једне од најфреквентнијих, градске улице Мајора Милана Тепића. У току је завршна фаза. План је да до краја седмице улица буде асфалтирана.

- И онда нам послије тога остаје уређење тротоара и свих површина које су наслоњене на ову саобраћајницу. Тако да почетком децембра мјесеца очекујемо свечано отварање и пуштање саобраћајнице - навео је директор предузећа "Приједорпутеви" Раденко Црногорац.

- Пројектна докумнтација је усклађена са идејним рјешењем реконструкције градског стадиона и изградњом помоћног терена на градском стадиону, тако да ће овај амбијент, ова улица се уоквирити у један амбијент који ће сигурно уљепшати овај дио града - истакао је  в.д. начелника Одјељења за саобраћај, комуналне послове, заштиту животне средине и имовинско-стамбене послове ГУ Приједор Драгослав Кабић.

Реконструкција улице Мајора Милана Тепића коштаће више од 800 хиљада марака, а средстава су обезбијеђена из градског буџета. Из Приједора је данас поручено да овдје није крај и да слиједе детаљне анализе и планови који доводе до идејних пројеката за добробит свих грађана.