latinica  ћирилица
22/11/2021 |  18:13 ⇒ 18:31 | Аутор: СРНА

Процијењена вриједност заплијењене дроге 200.000 КМ

Процијењена тржишна вриједност дроге која је пронађена код четрдесетчетворогодишњег Тузлака Русмира Вукичевића износи 220.000 КМ.

Из Министарства унутрашњих послова Тузланског кантона саопштено је данас да је Тузлак чији су иницијали Р.В. /44/ ухапшен због посједовања веће количине дроге и оружја који су пронађени приликом претреса куће и помоћних објеката које користи.

Приликом претреса према наредби Општинског суда у Тузли пронађена је знатна количина дроге, дигитална вага, машина за вакуумско паковање, аутоматска пушка, два оквира за аутоматску пушку са одређеном количином муниције, пиштољ "колт", војни нож, тактички нож на преклапање, као и други предмети који могу послужити као доказ у каснијем поступку.

Хемијско вјештачење је завршено за дио одузете материје, те је потврђено да је ријеч о пет килограма амфетамина, као и више пакетића са дрогом канабис сатива, док ће преостала материја бити предмет вјештачења у наредном периоду.

Над осумњиченим лицем извршена је криминалистичка обрада, те је уз извјештај о почињеном кривичном дјелу предат у надлежност Кантоналног тужилаштва.

Начелник Полицијске управе Тузла Синиша Варешкић рекао је на конференцији за новинаре да за пронађену и привремено одузету материју, уколико се вјештачењем потврди да је ријеч о дроги, процијењена тржишна вриједност износи око 220.000 КМ.

Варешкић је истакао да ова управа има значајне резултате када је ријеч о спречавању и откривању кривичних дјела из области злоупотребе наркотика и проналаска починилаца.

Шеф Одсјека за борбу против злоупотребе дрога Амир Касаповић подсјетио је да је само у протеклом мјесецу на подручју Тузле полиција пронашла и одузела око два килограма наркотика.

Он је подсјетио и да је у 2019. години одузета већа количина дроге, док је истрага, која је трајала у континуитету двије године, резултирала проналаском извршиоца.

Кантонално тужилаштво саопштило је данас да је Општински суд у Тузли одредио једномјесечни притвор за четрдесетчетворогодишњег Тузлака Русмира Вукичевића због сумње да је починио кривично дјело неовлаштена производња и стављање у промет дроге у стицају са кривичним дјелом недозвољено држање оружја или експлозивних материја.