latinica  ћирилица
22/11/2021 |  21:58 ⇒ 21:59 | Аутор: РТРС

Отворена изложба фотографија о борби за живот "Мрвица"

У Приједору је вечерас отворена изложба фотографија Ленке Келеман под називом "Мрвице од рођења и борбе за живот до одраслих људи".
У Приједору изложба фотографија Ленке Келеман  "Мрвице" - Фото: СРНА
У Приједору изложба фотографија Ленке Келеман "Мрвице"Фото: СРНА

Представник Удружења родитеља пријевремено рођене дјеце у Републици Српској "Мрвице" Јелена Ћетковић изјавила је да је Келеманова прије епидемије вируса корона провела мјесец и по на Универзитетском клиничком центру у Бањалуци и све детаљно биљежила, те да су тада настале фотографије које чине поставку ове изложбе.

- Циљ је да се подигне свијест и покаже кроз шта родитељи пријевремено рођене дјеце пролазе, првенствено мајке, као и колико је тешко да дијете прво изађе из инкубатора, дође до одређене грамаже и поједе један комплетан оброк од 20-30 милилитара. Хтјели смо да покажемо колико је тим мајкама потребна помоћ - рекла је Ћетковићева, која је из Бањалуке.

Она је навела да је изложба коју је организовало Удружење "Мрвице" ове године први пут организована у Приједору, а да је раније била представљена у Бањалуци, Лакташима и Билећи.

Замјеник градоначелника Приједора Жарко Ковачевић изјавио је да су "Мрвице" велики мали хероји, те позвао суграђане да наредних дана посјете ову изложбу у галерији "Сретен Стојановић".

Удружење родитеља пријевремено рођене дјеце у Републици Српској "Мрвице" основано је 2016. године и бави се хуманитарним радом.