latinica  ћирилица
23/11/2021 |  11:28 ⇒ 11:28 | Аутор: РТРС

Вишковић: Српска очекује подршку Свјетске банке

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разговарао је данас са шефом канцеларије Свјетске банке за БиХ и Црну Гору Кристофером Шелдоном, саопштено је из Бироа за односе с јавношћу Владе Српске.
Вишковић и Шелдон - Фото: РТРС
Вишковић и ШелдонФото: РТРС

Током састанка размотрена је реализација више реформских пројеката који се проводе уз финансијску подршку Свјетске банке, као и оних који су тренутно у фази одобравања.

Вишковић је изразио задовољство досадашњом реализацијом реформи које се проводе уз подршку Свјетске банке, укључујући и значајну подршку здравственом сектору у сузбијању пандемије вируса корона.

Истовремено, премијер је нагласио да Српска очекује подршку Свјетске банке за низ већ кандидованих пројеката, и то за рехабилитацију више путних праваца, наставак подршке запошљавању, заштити од поплава и обнови водозаштитне инфраструктуре, као и више пројеката у области наводњавања и шумарства.

С друге стране, шеф Канцеларије Свјетске банке пренио је спремност да се убрза провођење процедура у вези одобравања ових пројеката, како би већ договорени послови могли што прије да уђу у фазу реализације, наводи се у саопштењу.