latinica  ћирилица
23/11/2021 |  11:48 ⇒ 11:53 | Аутор: ТАНЈУГ

Вучић: Србија на европском путу, али нећемо покварити односе са Русијом (ВИДЕО)

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је у интервјуу руском новинару Владимиру Соловјеву за Јутјуб канал Сововјев лајв, који је данас објављен у цијелости, а чије су досад необјављене дијелове пренијеле руске агенције, да је Србија заиста на европском путу, али да неће покварити односе са Русијом.
Александар Вучић и Владимир Соловјев - интервју - Фото: Screenshot/YouTube
Александар Вучић и Владимир Соловјев - интервјуФото: Screenshot/YouTube

Вучућ је у интервјуу рекао да из Европе разни политички субјекти дијеле лекције и да су му једном чак рекли да не треба тако гласно да говори о успјесима Србије.

Вучић је испричао да му је на питање зашто да не говори гласно речено да ће то изазвати много проблема и да сви морају да реагују.

- Ја сам се тада просто насмијао и наставио да радим свој посао - испричао је Вучић.

Истакао је да се Србија налази на европском путу, али да никада неће покварити односе са Русијом.

- Ми ћемо цијенити Путина, имаћемо добре односе и са Кином, свиђало вам се то или не, то је политика Србије - истакао је Вучић.

Указао је да Русија не мора да се сагласи са сваким његовим ставом, али да је Москва увијек показивала поштовање за избор Србије и да зато Србија веома цијени Путина.

- Кад сам инсистирао на неким стварима гдје су се појављивале неке разлике, он се чак осмјехивао, али показао је коректан однос, своју величину и то колико уважава слободу нашег народа - рекао је предсједник Србије.

Говорећи о пријетњама санкцијама и замрзавањем имовине, Вучић је истакао да њему нема шта да замрзну, да нема никакву имовину, ни један долар, нити евро у иностранству.

- Интересује ме само то што је важно за моју земљу, шта могу да урадим за своју земљу - нагласио је Вучић.

Интервју Вучића за Соловјев лајв објављен је у цијелости уочи његове посјете Русији која је планирана за 24. и 25. новембар.

У раније објављеним дијеловима интервјуа Вучић је говорио о предстојећој посјети Русији и сусрету са Путином и о томе да је гас питање свих питање у Србији.