latinica  ћирилица
23/11/2021 |  11:53 | Аутор: Агенције

Меси: Радо бих се вратио у Барселону

Лионел Меси причао је за шпанску Марку о ПСЖ, Барселони, Роналду, Мбапеу, Ћавију...
Лионел Меси - Фото: B92
Лионел МесиФото: B92

Меси је љетос послије 17 година напустио "Камп Ноу" и преселио се на "Парк принчева".

Тамо су га већ дочекале "суперзвијезде попут Нејмара да Силве, Килијана Мбапеа, Анхела ди Марије, Марка Вератија, а придружили су му се Серхио Рамос и Ђанлуиђи Донарума.

Меси је желио да заврши каријеру у Барселони, али се финансијска ситуација у каталонском гиганту толико закомпликовала да клуб није могао да региструје Месија ни са упола мањом платом.

- Речено ми је да ми не могу обновити уговор и да не могу остати. Не морате тражити више криваца, не морате опет гледати шта се догодило. Остаћу при ономе што су ми рекли - поновио је Меси разлоге одласка из Барсе.

Тврди да ће се једног дана вратити у Барселону, клуб свог живота.

- То је мој дом и тамо ћу живјети. Ако могу допринјети и помоћи клубу радо бих се вратио - јасан је Аргентинац.

Рекао је да се потпуно адаптирао на живот у Паризу.

- Потпуно сам се адаптирао након што смо ушли у наш нови дом и након што су дјеца кренула у школу. Много сам путовао у Аргентину јер смо имали квалификационе утакмице за Свјетско првенство. Због тога нисам имао континуитет у ПСЖ-у. Али у животу сам се добро снашао. Лакше је него смо у почетку замишљали. Размишљали смо о томе колико ће дјеци бити тешко. На крају су се они најбрже прилагодили. Већ иду у школу и сигурно ће врло брзо научити француски. Све то је дало велики мир мени и супрузи - навео је нападач Парижана.

ПСЖ је један од највећих фаворита за освајање Лиге шампиона.

- Сви причају да смо велики фаворити и нећу рећи да то није тако, али ипак нам требају још неке ствари да будемо баш моћна и јака екипа. Морамо се посложити као тим. Имамо предност што имамо сјајне играче који то могу постићи. Нисмо једини, има и других клубова. Лига шампиона је јако тешко такмичење и то је чини толико лијепом и посебном - мрекао је Меси.

      View this post on Instagram

A post shared by MARCA (@marca)

Говорио је и о свом великом ривалу Кристијану Роналду, који се у међувремену вратио у Манчестер јунајтед.

- Он је већ познавао клуб, али то је било у другој фази. Сада се прилагодио на импресиван начин. Од почетка је као и увијек постизао голове и није имао проблема с прилагођавањем. У Премијер лиги им не иде тако добро, али је то јако тешко и изједначено такмичење у којем се све може преокренути. Прошло је много времена откако не играмо у истој лиги. Такмичили смо се појединачно и тимски за исте циљеве и била је то јако лијепа позорница за нас, али и за људе јер су јако уживали. Лијепа је то успомена која ће остати у историји фудбала - каже Меси.

Потом је објаснио како му је у свлачионици ПСЖ-а.

- Имао сам срећу да сам дошао у свлачионицу с врло добрим играчима и врло добрим људима, то је најважније. Моје прилагођавање је било врло брзо. На почетку је било јако чудно. С једне стране постоји проблем преселити се на ново мјесто након толико година на истом мјесту, али с друге стране било је врло лако јер сам познавао много играча и тамо се доста говори шпански - истиче фудбалска звијезда ПСЖ-а.

У ПСЖ је стигао и бивши Реалов капетан Серхио Рамос, Месијев дугогодишњи ривал из Ла Лиге.

- Било је чудно након толико година ривалства. Увијек смо се поштовали, колико год били велики супарници. Имати га за партнера данас је шоу. Полако нам се придружује и надамо се да ће заиграти што прије. Познавали смо се од раније. Овдје видим да је врхунска особа - наводи Меси.

Потом је прокоментарисао и долазак свог пријатеља Ћавија на мјесто тренера Барселоне.

- Барселона пролази фазу реконструкције екипе у којој има много младих играча. Данас мислим да има бољих екипа од Барселоне. Иако сада одају такав утисак, то не значи да се касније неће моћи борити. Морамо узети у обзир долазак Ћавија - наводи бивша звијезда Барселоне.

Меси често разговара са Ћавијем.

- Пријатељи смо, дијелили смо толико ствари и откако је отишао. Остали смо у контакту. Не сјећам се шта сам му рекао у поруци кад се вратио у Барселону, али честитао сам му на новом кораку и желим му добро. Сигуран сам да ће му то јако добро ићи јер зна много. Увијек желим најбоље Барселони. Њихов сам навијач, иако не играм тамо. И тамо у екипи имам колеге и пријатеље. Ситуација у Барселони ме растужује, желим им све најбоље - искрен је Меси.

Спомиње се трансфер његовог саиграча Килијана Мбапеа у Реал Мадрид.

- Само он зна шта ће учинити. Могу само рећи да сам срећан што је ове године остао овдје. Он је врло важан играч за нас и за борбу за циљеве које имамо. Потпуно је фокусиран на клуб. Даље не знам шта ће бити - рекао је Меси који је открио да Мбапе течно говори шпански.

На крају је рекао да ће играти на Мундијалу у Катару те да вјерује да је Аргентина један од фаворита за свјетско злато.