latinica  ћирилица
23/11/2021 |  11:59 ⇒ 11:59 | Аутор: СРНА

Вулин: Интерпол неће разматрати питање чланства лажне државе Косово

На овогодишњем засједању Генералне скупштине Интерпола у Истанбулу усвојен је дневни ред, а лажна држава Косово није се пријавила за чланство, рекао је министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин који учествује у раду ове међународне полицијске организације.
Александар Вулин (Фото: starmo.ba) -
Александар Вулин (Фото: starmo.ba)

- Ово је резултат нашег упорног рада у протеклој години, гдје смо заједно са Министарством спољних послова Србије уложили пуно напора и успјели да стигнемо до десетине земаља и упознамо их са стварним приликама на простору Косова и Метохије - изјавио је Вулин, који предводи делегацију Србије на 89. засједању Генералне скупштине Интерпола у Истанбулу.

Он је захвалио предсједнику Србије Александру Вучићу који је много учинио да по трећи пут Приштина не постане члан Интерпола, саопштено је из МУП-а Србије.

- Оно што је Вучић изборио Вашингтонским споразумом немјерљиво је помогло да Интерпол не буде поље шиптарског лобирања - рекао је Вулин, након усвајања дневног реда на Генералној скупштини Интерпола којим је дефинитивно потврђено да питање чланства Приштине неће бити разматрано.