latinica  ћирилица
23/11/2021 |  14:25 ⇒ 15:56 | Аутор: СРНА

Радмановић: Сједнице не треба заказивати док се не ријеше крупна питања у БиХ

Замјеник предсједавајућег Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ Небојша Радмановић сматра да не треба заказивати сједнице парламента док се не ријеше крупна питања у БиХ.
Небојша Радмановић - Фото: РТРС
Небојша РадмановићФото: РТРС

Радмановић је рекао Срни да није учествовао на данашњој сједници Колегијума Представничког дома, коју је заказао предсједавајући овог дома Денис Звиздић, а на којој је донесена одлука да сједица Представничког дома буде одржана 14. децембра.

- Ово је ванредна ситуација у којој представници из Републике Српске не учествују у раду парламента, па према томе нисам био на сједници Колегијума. Мислим да не треба одржавати ни сједнице парламента док не ријешимо нека крупна питања која постоје у БиХ дијалогом између нас у БиХ - рекао је Радмановић.

Он сматра да нема услова за одржавање сједнице Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ.

- Паметније би било и њему /Звизидићу/ и свима да то не радимо, док не ријешимо нека крупна питања - рекао је Радмановић.

На данашњој сједници Колегијума Представничког дома донесена је одлука да сједница овог дома буде одржана 14. децембра, а одређене су и надлежне комисије за разматрање посланичких иницијатива и материјала пристиглих између двије сједнице Колегијума, саопштено је из парламента БиХ. /крај/жд/ск/фото