latinica  ћирилица
23/11/2021 |  14:42 | Аутор: СРНА

Лучић обишао новоизграђено игралиште у повратничком насељу Баћевићи

Министар за људска права и избјеглице у Савјету министара Милош Лучић посјетио је данас мостарско повратничко насеље Баћевићи и новоизграђено игралиште које је финансирало ово министарство.
Милош Лучић - Фото: РТРС
Милош ЛучићФото: РТРС

Лучић се састао са мјештанима, представницима Координације Срба из Мостара и Канцеларије Владе Републике Српске у овом граду.

Министарство је у изградњу игралишта уложило 24.000 КМ, а Лучић се нада да ће у наредном периоду бити обезбијеђена средства за изградњу трибина.

- Биће још оваквих пројеката и у наредном периоду то очекујемо од удружења Срба, а све се мора имплементирати преко локалне заједнице, односно града Мостара. Ово министарство и ја, као и остали министри из Републике Српске, имамо добар однос са повратницима у Мостару - рекао је Лучић.

Предсједник Координације Срба из Мостара Душан Голо изјавио је да је игралиште завршено прије два мјесеца и да је рађено уз помоћ средстава Министарства за избјегла и расељена лица у Савјету министара, Координације, а дио је прикупљен од мјештана насеља Баћевићи.

- Ово је спомен-парк са игралиштем, спомеником и Домом културе и то чини једну цјелину која ће млађим генерацијама значити много. Првенствено млађим, значи да имају боље услове за живот овдје у Мостару - рекао је Голо.

Он је нагласио да се у наредном периоду планира изградња још једног игралишта, као и пројекти асфалтирања улица у насељима Бијело Поље и Драчевице.

- Све су то пројекти које покушавамо изградити преко Републике Српске и Србије, а у идућој години надам се да ћемо то успјети. До сада смо успијевали и очекујем да ће нам и Министарство за људска права и избјеглице поново изаћи у сусрет и да завршимо ово што смо почели у Баћевићима - навео је Голо.