latinica  ћирилица
23/11/2021 |  15:12 ⇒ 18:14 | Аутор: СРНА

Јахорина спремна за сезону

Зимска сезона на Јахорини је спремна, а саграђена је велика гондола на Пољицама капацитета 3.600 скијаша, те два шестосједа који могу да приме 9.400 скијаша.
Јахорина - Фото: РТРС
ЈахоринаФото: РТРС

Ова два велика инфраструктурна пројекта, те ски-лифтови сидро и тањир, оспособљавање стазе за спуст након 30 година, седам нових километара за осњежавање, као и расвјета стазе "Новак Ђоковић", урађени су уз подршку Владе Републике Српске и српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика, речено је данас након састанка оперативног тима за нову зимску сезону.

Министар саобраћаја и веза Републике Српске Недељко Ћорић, који је присуствовао састанку представника институција и предузећа који раде на пројектима на тој планини, изјавио је на конференцији за новинаре да је задовољан свим што је чуо на састанку, те да се нада да ће и проблем амбуланте на Јахорини бити ријешен у наредних петнаестак дана.

- Да то унаприједимо да буде један већи објекат који ће користити и скијашима, али и свим туристима који буду посјећивали Јахорину - навео је Ћорић.

Он је изразио увјерење да ће ускоро бити ријешен и проблем надлежности на подручју општине Трново.

- Већ данас ћу разговарати са начелником општине Трново и скупштинском већином, која изгледа нема довољно слуха за све што је урађено на Јахорини. Тај проблем ће бити ријешен како то не би било уско грло и стварало проблем свим туристима - истакао је Ћорић.

Он је изразио увјерење да ће Јахорина бити доминантна ове сезоне у односу на планине региона.

- Сви садржаји и промоција која је рађена током љета наишла је на огромно интересовање. Већ сад постоји огромно интересовање за резервације - рекао је Ћорић и додао да ће Влада Републике Српске наставити да помаже Олимпијски центар "Јахорина".

Он је најавио да су у току разговори у вези са изградњом спортске дворане и пијаце на Јахорини.

Директор Олимпијског центра "Јахорина" Дејан Љевнаић рекао је да су капацитети на планини од децембра распродати.

Он је најавио да ће ове сезоне бити организован и велики број концерата, те да ће први бити организован 3. децембра.

- Први концерт је Тонија Цетинског, затим 4. децембра Харис Џиновић и 5. децембра концерт Саше Матића. Након тога два викенда имамо "Балкан мјузик фестивал", а на крају сезоне у марту концерт ди-џејева који смо назвали "Бродолом" - рекао је Љевнаић.

Предсједник Надзорног одбора Олимпијског центра "Јахорина" Недељко Елек рекао је да су, осим 99 милиона КМ које је Влада Републике Српске директно уложила, инвестирали и "Електропривреда" и "Електропренос", те "Путеви Републике Српске".

- За рјешавање проблема снабдијевања електричном енергијом уложено је више од 150 милиона КМ, а за потисни цјевовод уложено је око милион и по КМ - рекао је Елек.