latinica  ћирилица
23/11/2021 |  15:59 ⇒ 16:06 | Аутор: РТРС

Тривић: Унаприједити квалитет наставног програма у богословији у Фочи

Министарка просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић рекла је да ће ресорно министарство у сарадњи са Републичким секретаријатом за вјере наставити да пружа подршку Српској православној богословији "Свети Петар Дабробосански" у Фочи ради унапређења квалитета наставног програма.
Митрополит Хризостом и Наталија Тривић (Фото:vladars.net) -
Митрополит Хризостом и Наталија Тривић (Фото:vladars.net)

Тривићева је тим поводом разговарала са Његовим високопреосвештенством митрополитом дабробосанским Хризостомом и директором Републичког секретаријата за вјере Драганом Давидовићем о значају Богословије и плану Српске православне цркве да континуирано унапређује услове за учење богослова у овој средњошколској установи.

Митрополит Хризостом рекао да је за СПЦ значајно што је ова богословија дио мреже средњих школа у Српској, саопштено да из ресорног министарства.

Он је представио план развоја ове средњошколске установе, планиране архитектонске измјене и доградњу објекта Богословије ради побољшања естетског изгледа, те активности које се проводе са циљем да ученици имају веће могућности за бављење спортским активностима у току средњошколског васпитања и образовања.

На састанку је разговарано и о значају употребе информационих технологија, а Тривићева је упознала митрополита Хризостома са активностима које се проводе у складу са акционим планом за реформу образовања у Српској.