latinica  ћирилица
24/11/2021 |  11:13 ⇒ 11:13 | Аутор: СРНА

Ђокић: "Медени бријег" добио дозволу за геолошка истраживања у Петрову

Министар рударства и енергетике Републике Српске Петар Ђокић изјавио је да је компанији "Медени бријег" из Бијељине додијељено право на провођење геолошких истраживања минералних сировина на подручју општине Петрово, те да је прије тога прибављено мишљење локалне заједнице, које је било позитивно.
Петар Ђокић - Фото: РТРС
Петар ЂокићФото: РТРС

- На основу тога су почела истраживања. Тек након завршетка истраживања могло би се говорити о евентуалном закључивању уговора о концесији за експлоатацију минералних сировина ако их ту уопште има - рекао је Ђокић на сједници Народне скупштине током актуелног часа.

Он је навео да је ово потребно објаснити мјештанима који се противе радовима на том локалитету, те да се не може одузети право које је већ додијељено.

Министарка финансија Зора Видовић подсјетила је током актуелног часа да је Влада Републике Српске издвојила милион КМ за санацију ријеке Жељезнице у Источној Илиџи.

- Општини Источна Илиџа претходно је било одобрено 400.000 КМ, након чега се општина изјаснила да би 300.000 КМ употријебила за санацију ријеке - рекла је Видовићева.

Она је додала да су одобрена одређена средства за санацију штете и у општини Трново, те да ће Влада за ову локалну заједницу обезбиједити додатна средства.

Министар здравља и социјалне заштите Ален Шеранић рекао је да Закон о лијековима и медицинским средствима Републике Српске још није објављен у Службеном гласнику, што је неопходно да би се кренуло у његову реализацију.

- Припреме су у току, Агенција за лијекове Републике Српске је већ постојала, што значи да је много тога већ познато - навео је Шеранић у Народној скупштини.