latinica  ћирилица
24/11/2021 |  11:41 | Аутор: СРНА

Бањалука: Хапшење због дроге

Припадници Полицијске управе Бањалука ухапсили су лице из тог града чији су иницијали Д.Р, од којег су одузели одређену количину марихуане.
Полиција Републике Српске - Фото: РТРС
Полиција Републике СрпскеФото: РТРС

Лице је ухапшено јуче због сумње да је починило кривично дјело неовлаштена производња и промет дроге, а пуштено је након криминалистичке обраде, саопштено је из Полицијске управе Бањалука.

Исти дан полицијски службеници су ухапсили лице из Бањалуке чији су иницијали А.Ц, код којег су пронашли и одузели више таблета "субоксон", "дорета", "дуксет" и "лирика" за које није посједовало медицинску документацију.

Против ухапшеног слиједи подношење захтјева за покретање прекршајног поступка.

Припадници Полицијске управе Бањалука јуче су, током контроле аутомобила "волво" који је возило лице из тог града чији су иницијали Д.В, утврдили да управља возилом иако му је возачка дозвола депонована.

- Користио је и мобилни телефон који није прилагођен употреби у возилу. Лице је подвргнуто испитивању и утврђено му је присуство кокаина, те је ухапшено и против њега ће бити поднесен захтјев за покретање прекршајног поступка надлежном суду - наводи се у саопштењу.

Полиција је јуче ухапсила и лице из Бањалуке чији су иницијали Д.Д. због вријеђања и ометања државних органа, привредних друштава и других правних лица у вршењу јавних функција.

Оштећено лице пријавило је надлежној полицијској станици да га Д.Д. вријеђа. По доласку на лице мјеста пријављеном је наређено да престане са нарушавањем јавног реда и мира, на шта се оглушио.

Код лица Д.Д. утврђено је 2,26 промила алкохола у крви и уручен му је прекршајни налог, а о свему је обавијештен дежурни судија Основног суда у Бањалуци.