latinica  ћирилица
24/11/2021 |  12:28 | Аутор: Б92

Пешић: Важна подршка навијача новом младом саставу

Селектор кошаркашке репрезентације Србије Светислав Пешић је говорио о предстојећем мечу са Летонијом у квалификацијама за Мундобаскет.

Он је истакао да ће за исход утакмице од кључног значаја бити подршка навијача новом младом саставу који има велике амбиције.

Кошаркаши Србије састају се у четвртак са селекцијом Летоније у првом мечу квалификација за Свјетско првенство 2023. године, а селектор Пешић се осврнуо на проблеме које је имао при саставу тима.

- То није био лак посао. Ми смо то унапријед знали и то није било изненађење. Ми смо покушали да формирамо репрезентацију и сигуран сам да су ови младићи заслужили да буду у репрезентацији и сигуран сам да ће то и оправдати - рекао је Пешић у Јутарњем програму РТС-а.

Селектор је посебно истакао да је при формирању састава размишљао и о дугорочним циљевима и нагласио квалитет позваних играча.

- То су талентовани играчи који су заправо и будућност новог олимпијског циклуса, који заправо поћиње већ сутра. Очекује нас Европско првенство у Њемачкој сљедеће године, па Свјетско првенство, за које играмо квалификације, па онда Париз... И то су наши дугорочни циљеви - јасан је популарни Кари.

Говорећи о сутрашњој утакмици, селектор је посебно нагласио квалитет и уиграност селекције Летоније.

- Биће то изузетна утакмица. Они имају континуитет у тиму, који се састоји од изузетно талентованих играча. Ми сигурно немамо ту уиграност као они, али имамо жељу и мотивацију да превладамо ту њихову предност. Очекујемо сјајну подршку публике са трибина и надамо се побједи. Подршка навијача је драгоцјена за ову младу екипу - истакао је Пешић.

Он је констатовао да репрезентацију већ за три дана очекује и меч са Белгијом и прокоментарисао атмосферу у којој ће се играти тај дуел, али је истакао да је тим, прије свега, концентрисан на сутрашњи први меч у квалификацијама.

Поводом изостанка бројних играча, па и Николе Јокића, истакао је увјерење да су сви играчи имали жењу да се одазову позиву у репрезентацију, али да то нису могли да учине из оправданих разлога, што због здравствених проблема, што због клупских обавеза.

Нагласио је да дугорочно и даље рачуна на све наше играче у свјетским клубовима и да ће се они одазвати позиву када буду у могућности.