latinica  ћирилица
24/11/2021 |  13:31 ⇒ 14:40 | Аутор: РТРС

Тегелтија: Стабилан Балкан у интересу свих

Предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија захвалио је комесару ЕУ за проширење и сусједство Оливеру Вархељију за континуиран ангажман и подршку БиХ у процесу интеграција у ЕУ и залагање за перспективну будућност западног Балкана, нагласивши да је стабилан и просперитетан Балкан у интересу свих.
Тегелтија и Вархељи (фото: twitter.com/OliverVarhelyi) -
Тегелтија и Вархељи (фото: twitter.com/OliverVarhelyi)

Тегелтија је у том контексту нагласио значај имплементације Економског и инвестиционог плана за западни Балкан, с циљем превазилажења економских изазова узрокованих пандемијом вируса корона и унапређења квалитета живота грађана, саопштено је из Савјета министара.

На састанку у Сарајеву, којем су присуствовали и министар финансија и трезора у Савјету министара Вјекослав Беванда и министар безбједности Селмо Цикотић, разговарано је о актуелној политичкој и економској ситуацији у БиХ и региону, као и процесу европских интеграција.

Током састанка, на којем је било ријечи и о актуелним политичким изазовима у БиХ, предсједавајући Савјета министара је нагласио потребу унутрашњег дијалога, без пријетњи и наметања рјешења и досљедног поштовања Дејтонског мировног споразума, наводи се у саопштењу.