latinica  ћирилица
24/11/2021 |  14:14 ⇒ 25/11/2021 | 12:57 | Аутор: РТРС

Нови инфраструктурни пројекти ФС Српске; Зељковић обишао ФК Омладинац (ФОТО)

Предсједник Фудбалског савеза Републике Српске и БиХ Вицо Зељковић обишао је данас стадион Фудбалског клуба Омладинац у Бањалуци.
Зељковић обишао стадион ФК Омладинац у Бањалуци - Фото: РТРС
Зељковић обишао стадион ФК Омладинац у БањалуциФото: РТРС

Зељковић је том прилиом најавио нове инфраструктурне пројекте у овом спортском колективу.

- Драго ми да смо данас у Омладинцу. Сигуран сам да овај клуб, а и само насеље, које броји између 25 и 30.000 становника, заслужују да добију боље инфраструктурне услове, како би се спорт одвијао на један пристојан и нормалан начин. Сходно томе, обавили смо разговоре са управом Омладинца да ФС Српске и БиХ у наредном периоду помогне изградњу свлачионица на овом стадиону - каже Зељковић.

Остаје, како наводи, да се договоре у којем обиму ће пружити помоћ, да се тај објекат заврши и да фудбал настави даље да се развија.

- Овом помоћи, настављамо и даље подршку спортским колективима. Намјера нам је да и наредне године у Бањалуци урадимо минимално два до три пројекта, слична овима. Као негативну ствар, морам нагласити лошу сарадњу и однос града Бањалука према овим и сличним подухватима - рекао је Зељковић.

Зељковић обишао стадион ФК Омладинац у Бањалуци (Фото: РТРС)

Дарко Манојловић, предсједник ФК Омладинац изразио је захвалност ФС Српске и БиХ на указаној помоћи, која ће овом клубу, како је нагласио, много значити.

- Наш клуб тренутно броји између 150 и 170 дјечака који редовно тренирају. Санацијом и адаптацијом свлачионица, надам се да ће тај број знатно бити увећан. Финансирамо се сопственим средствима и дијелом од донатора, и због тога смо веома захвални ФС Српске и БиХ што ће нам својим новцем омогућити да реализујемо зацртано - истакао је Манојловић.