latinica  ћирилица
24/11/2021 |  14:21 ⇒ 16:20 | Аутор: ТАНЈУГ

Кремљ: Путин и Вучић у Сочију и о Косову

Предсједник Русије Владимир Путин и предсједник Србије Александар Вучић ће се на сутрашњим разговорима у Сочију, између осталог, фокусирати и на рјешење кризе на Косову и Метохији, наводи се у саопштењу званичног Кремља.

- Планирано је да се дотакну горућих питања руско-српског стратешког партнерства у политичкој, трговинској, економској, културној и хуманитарној сфери, као и да размјене мишљења о ситуацији на Балкану, укључујући и изгледе за рјешење питања Косова - наводи се у саопштењу, а преноси руска агенција ТАС С.

Раније данас је портпарол Кремља Дмитриј Песков потврдио да ће Путин сутра у Сочију разговарати са Вучићем о "сарадњи двије земље на обострану корист", што ће, како је оцијенио Песков, бити "веома важни разговори са савезником и пријатељем Русије".

- Наши билатерални односи су посебне природе. Они су свеобухватни када је ријеч о сарадњи и интеракцији на обострану корист, како у трговини и економији, тако и у инвестицијама, о чему ће сигурно бити ријечи током сутрашњег сусрета - навео је Песков.

Он је, одговарајући на питање новинара, рекао да би цијена гаса за Србију могла да буде једна од тема током сутрашњег разговора двојице лидера.

- Господин Вучић је више пута изјавио да ће покренути то питање, па се разговор о том питању може очекивати - навео је Песков.

Вучић је више пута најавио да ће у разговору тражити нижу цијену гаса за Србију.