latinica  ћирилица
24/11/2021 |  16:19 ⇒ 16:36 | Аутор: РТРС

Служба за послове са странцима: Измјештено 30 миграната у прихватни центар Липа

У јутарњим часовима, Служба за послове са странцима је предузела оперативне активности усмјерене на контролу кретања и боравка миграната на подручју Велике Кладуше, Цазина и града Бихаћа у циљу измјештања миграната из напуштених објеката у привремени прихватни центар Липа.
Измјештање миграната (Фото: Служба са послове са странцима) -
Измјештање миграната (Фото: Служба са послове са странцима)

- Инспектори Службе за послове са странцима извршили су контролу кретања и боравка миграната на локацијама Босанска Бојна, Хаџин Поток, Црнаја, Турија, Хиподром, Елезовићи, Каменица и Стенс - саопштено је из Службе за послове са странцима

На свим наведеним локацијама, инспектори за странце, затекли су укупно 30 лица, поријеклом из Афганистана и Пакистана, од којих су четири члана породице, 21 самац и пет малољетника без пратње.

- Служба за послове са странцима је наведене мигранте измјестила у привремени прихватни центар Липа, гдје им је пружена медицинска помоћ и проведена процедура у складу са епидемиолошким мјерама, извршена идентификација и регистрација истих, те обезбјеђени смјештај, храна и остали непрехрамбени производи - истиче се у саопштењу.

С обзиром да је током провођења ових активности пронађено пет малољетника без пратње, обавијештен је надлежни Центар за социјални рад Велика Кладуша ради покретања процедура одређивања старатељства.

- Проведена активност је наставак континуираних оперативних акивности Службе за послове са странцима на измјештању миграната из импровизованих смјештајних капацитета у привремене прихватне центре у циљу што бољег управљања миграцијским процесима - закључује се у саопштењу.