latinica  ћирилица
24/11/2021 |  21:39 | Аутор: СРНА

Стано: Приштина да поново размотри одлуку о забрани уласка Петковићу

Портпарол ЕУ Петер Стано позвао је данас Приштину да поново размотри своју одлуку којом је директору Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Петру Петковићу забрањен улазак на Космет.
Петер Стано (фото: eudebates.tv / screenshot) -
Петер Стано (фото: eudebates.tv / screenshot)

Он је поводом изјаве премијера самопроглашеног Косова Аљбина Куртија о уједињењу јужне српске покрајине са Албанијом рекао да ЕУ не коментарише "хипотетичке сценарије", али и нагласио да су очекивања ЕУ од лидера на западном Балкану јасна и непромјењена.

- Они својим примјером морају да предводе када је ријеч о конструктивном ангажману, одговорном понашању и изјавама које иду у прилог помирењу и регионалној сарадњи, а не супротно - рекао је Стано за Танјуг.

Он каже да ће европски посредник за дијалог Мирослав Лајчак "поруке и очекивања ЕУ" јасно пренијети Београду данас и у Приштини сутра.

Директору Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Петру Петковићу власти привремених институција у Приштини забраниле су јуче да посјети покрајину и присуствује сутрашњој ктиторској слави манастира Високи Дечани, саопштено је из ове канцеларије.