mtel
latinica  ћирилица
25/11/2021 |  07:43 | Аутор: ТАНЈУГ

Надлежни открили истину о изгорјелом аутобусу, агенцији одузета дозвола за рад

Аутобус у власништву "Беса Транс БТБ" који је изгорио у Бугарској није био лиценциран за међународни превоз путника или било коју другу врсту превоза ,па је овом предузећу одузета дозвола за рад, саопштено је у сриједу из Министарства саобраћаја и веза Сјеверне Македоније.
Македонски аутобус изгорио у Бугарској (Фото: БТА) -
Македонски аутобус изгорио у Бугарској (Фото: БТА)

Како је наведено, аутобус регистарских ознака СК-0884-БА у власништву предузећа "Беса Транс БТБ" који је изгорио у Бугарској на ауто-путу Струма, у несрећи у којој је погинуло 45 македонских држављана, а седам њих повријеђено, није био лиценциран за међународни превоз путника или било коју другу врсту превоза путника, преноси МИА.

У саопштењу се истиче да возило не постоји ни у електронској евиденцији издатих дозвола за обављање унутрашњег или међународног превоза путника које води Министарство саобраћаја и веза.

Додаје се да су регистрована три лиценцирана возила компаније "Беса транс БТБ", али да изгорјелог аутобуса нема међу регистрованим возилима. 
 
- У складу са Законом о друмском саобраћају и због недостатака које је утврдило Министарство саобраћаја и веза, а у циљу спречавања било каквог другог поступања фирме која би могла да подстакне негативне посљедице, фирма "Беса Транс БТБ" се одузима дозвола за рад, односно забрањује обављање дјелатности - наводи се у саопштењу македонског министарства.
 
Из Министарства истичу и да је Влада на прошлој сједници обавезала Инспекторат да изврши ванредну контролу у предузећу "Беса транс", пренио је Танјуг.