latinica  ћирилица
25/11/2021 |  08:52 ⇒ 12:03 | Аутор: СРНА

Бањалучко студентско позориште освојило публику у Москви

Бањалучко студентско позориште комадом "Након представе" освојило је публику на престижном Фестивалу "Златни витез" у Москви, рекао је предсједник Скупштине позоришта Александар Пејаковић.
Бањалучко студентско позориште (фото: facebook.com / banjaluckostudentskopozoriste) -
Бањалучко студентско позориште (фото: facebook.com / banjaluckostudentskopozoriste)

Пејаковић је истакао да је велика част за ово позориште да се поново нађе на међународној сцени и то дипломском представом глумице Надежде Костић.

- Представа, рађена у режији Јелене Трепетов Костић, по тексту Зорана Костића, на овом престижном фестивалу изванредно је примљена од поштовалаца позоришне умјетности у Москви, али и стручне критике - рекао је Пејаковић.

Он је истакао да је прича о страдању Срба и Руса на Голом отоку, те заборављеним вриједностима, као и значају традиције и родитељства у животу сваког дјетета, навела на размишљање публику свих генерација.

- Многобројна фестивалска публика топло је поздравила позоришне ствараоце, а дуготрајним аплаузима потврдила њихову даровитост и снажан умјетнички печат. Вече проткано искреним емоцијама било је и подсјећање на дубоке српско-руске везе и пријатељство између српског и руског народа - истакао је Пејаковић.

Представа Бањалучког студентског позоришта на Фестивалу "Златни витез" у Москви изведена је синоћ.