latinica  ћирилица
25/11/2021 |  08:57 | Аутор: СРНА

Очекује се да ће 95 одсто тенисера бити вакцинисано

Директор тениског грен слем турнира Аустралијан опен Крејг Тајли очекује да ће до 95 одсто професионалних тенисера бити вакцинисано против ковида 19 до почетка турнира у јануару, али није сигуран да ће Новак Ђоковић бити међу њима.
Тенис - Фото: РТРС
ТенисФото: РТРС

Тајли је рекао да је одлука државе Викторија о обавезној вакцинацији мотивисала играче да приме вакцине прије почетка турнира. Навијачи и особље неће моћи да уђу у Мелбурн парк уколико не буду вакцинисани.

Он је рекао да је разговарао са свјетским бројем један и шампионом Аустралијен опена, али да му није познат Ђоковићев вакцинални статус.

- До данас је вакцинисано више од 85 одсто. Доста смо заслужни за то јер смо увели обавезну вакцинацију. Сматрамо да ће тај проценат до јануара бити 90 до 95 одсто, јер ако нисте вакцинисани, нећете моћи да играте - рекао је Тајли.

Он је додао да постоје "један или два играча" који не могу да приме вакцину из медицинских разлога, али да су такви изузеци у складу са здравственим прописима у Викторији.

- Тако и треба да буде, зато што не треба да постоји било какав преференцијални третман за долазак у ову државу у поређењу са оним што важи за регуларну заједницу - додао је директор грен слем турнира.

Ђоковић је раније одбио да открије свој статус и рекао да је то питање личног избора. Он није потврдио да ће бранити титулу на Аустралијен опену.

- Новак је освојио девет Аустралијен опена. Сигуран сам да жели и десети - рекао је Тајли.