latinica  ћирилица
25/11/2021 |  11:40 | Аутор: СРНА

Терзић: Смањење укупног броја кривичних дјела за око девет одсто

На подручју у надлежности Полицијске управе Бијељина у октобру је евидентирано смањење укупног броја кривичних дјела за око девет одсто, те смањење за око 22 одсто броја кривичних дјела општег криминалитета, рекао је данас начелник ове управе Стјепан Терзић.
Полиција Републике Српске -
Полиција Републике Српске

- У октобру су евидентирана укупно 72 кривична дјела, коефицијент укупне расвијетљености износи око 82 одсто - рекао је Терзић на конференцији за новинаре.

Он је навео да је Полицијска управа надлежним тужилаштвима поднијела 62 извјештаја о почињеним кривичним дјелима 58 лица због сумње да су починила 72 кривична дјела.

Према његовим ријечима, од ових лица девет су повратници у извршењу кривичних дјела, док током октобра у извршењу кривичних дјела није забиљежен ниједан малољетник.

Терзић је оцијенио да је укупна безбједносна ситуација задовољавајућа, те апеловао да возачи до 15. априла поштују закон користећи зимску опрему.

Начелник Сектора криминалистичке полиције Срђан Гајић рекао је да су имовинска кривична дјела у октобру у паду за 17 одсто у односу на исти мјесец прошле године, док нису забиљежена разбојничка дјела.

- Број кривичних дјела против живота и тијела мањи је за 30 одсто у односу на исти период прошле године - навео је Гајић.

Начелник Сектора полиције Игор Капикул рекао је да је у октобру евидентирано укупно 35 случајева нарушавања јавног реда и мира, што је смањење за 29 одсто у односу на исти мјесец лани.

- Највећи број нарушавања јавног реда и мира извршен је од једног лица, чак 27 - истакао је Капикул.

Он је навео да је евидентирано 17 илегалних миграната афро-азијског поријекла без идентификационих докумената.

Према његовим ријечима, највећи број миграната је из Пакистана.

- Од ових илегалних миграната једно лице је женског, а остали су мушког пола - додао је Капикул.

Инспектор за безбједност саобраћаја у Сектору полиције Раденко Кнежевић истакао је да је стање у области саобраћаја у октобру задовољавајуће, наводећи да је забиљежено 100 саобраћајних незгода, за 4,8 одсто мање него у октобру прошле године.

- Евидентиране су 24 незгоде са настрадалим лицима, од чега са погинулим лицима двије - рекао је Кнежевић.