latinica  ћирилица
25/11/2021 |  12:17 | Аутор: СРНА

Вулић: Савезништво европских парламентараца са бошњачком елитом с циљем стварања исламске БиХ

Посланик СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић поручила је европским парламентарцима Андреју Коватчеву /Европска народна партија/, Клемену Грошељу /Словеначки либерали/ и Тинеки Стрик /Зелени/ да је њихова лажна брига за БиХ само њихово савезништво са бошњачком елитом, те да су они лажни душебрижници и лажне дипломате.
Сања Вулић - Фото: РТРС
Сања ВулићФото: РТРС

- Кад себи дајте за право да "одсјецате" српске главе, конкретно Милораду Додику, желим да вас информишем да у БиХ живе Срби који баш тог Србина поштују и подржавају. А, знате ли зашто? Зато што има храбрости супротставити се таквим као што сте ви - саучесници представника Бошњака који желе унитарну, исламску БиХ у којој нема ни Срба, ни Хрвата - нагласила је Вулићева у писму упућеном наведеним европским парламентарцима.

Вулићева их је подсјетила да је много српских синова дало живот за Републику Српску и да Срби из Републике Српске никада и ни са ким не желе више да ратују.

- Ми не звецкамо оружјем, ми оружја немамо. Ми имамо само љубав за Републику Српску и бранићемо је до посљедњег атома снаге. А вама да је стало до БиХ, некада бисте се побунили против понашања Бисере Турковић која констатно руши Устав и преузима овлаштења Предсједништва БиХ. Али не, за вас је само Милорад Додик проблем, што је доказ да сте лицемјери. Лаж је и да желите БиХ у ЕУ - истакла је Вулићева у писму.

Она је подсјетила да је моћна Турска добила статус кандидата за чланство 1999. године и још није добила статус члана ЕУ.

- БиХ је за све вас експеримент и полигон за политичко надмудривање. Имајте бар карактера и пустите нас да живимо. Лажна брига и позивање на линч Милорада Додика јасно показују сав ваш гњев и мржњу према Србима у БиХ - закључила је Вулићева.