latinica  ћирилица
25/11/2021 |  13:38 ⇒ 21:57 | Аутор: sputniknews.com

Путин-Вучић: Рјешење за гас биће прихватљиво за обје стране (ФОТО)

Москва и Београд наћи ће прихватљиво рјешење за услове новог уговора за испоруку гаса, изјавио је руски предсједник Владимир Путин на састанку са предсједником Србије Александром Вучићем.
Вучић и Путин (фото: instagram.com/buducnostsrbijeav) -
Вучић и Путин (фото: instagram.com/buducnostsrbijeav)

- Мислим да ћемо се договорити, повјерићемо привредним субјектима да одговарајући рад доведу до краја. Наћи ћемо такво рјешење, које ће бити прихватљиво за наше српске партнере - рекао је Путин на почетку састанка са предсједником Србије у резиденцији Бочаров ручеј у Сочију.

Предсједник Србије Александар Вучић истакао је да су односи Србије и Русије на највишем нивоу у читавој историји односа.

- Мислим да су односи Србије и Русије на највишем могућем нивоу у историји и да се развијају у свим областима. Као што знате, ми смо стратешки партнери и Србија то сматра својом привилегијом. Желео бих да изразим велику захвалност за подршку нашој земљи, територијалној цјеловитости и суверенитету Србије - истакао је Вучић.

Путин сљедеће године у Београду

Предсједник Путин сљедеће године ће посјетити Београд, изјавио је предсједник Србије Александар Вучић након данашњег састанак у Сочију.

- Послије три сата продуктивних и добрих разговора са предсједником Руске Федерације Владимиром Путином, захвалио сам за гостопримство и добио потврду да ће сљедеће године посјетити Београд и Србију - написао је Вучић на свом Инстаграм профилу.

      View this post on Instagram

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Путин: Очекујемо да Брнабић у децембру посјети Москву

 Русија очекује да премијерка Србије Ана Брнабић посјети Москву у децембру, изјавио је данас руски предсједник Владимир Путин током сусрета са српским колегом Александром Вучићем у Сочију.

- Развијамо односе између влада две земље. Очекујемо да ће ваша премијерка доћи у Москву у децембру - рекао је Путин Вучићу, преноси Тас с.

Он је додао и да међу-владина комисија двије земље ради регуларно.

- Примам извјештаје о томе како ради - рекао је Путин.

Путин захвалан Вучићу због подршке руском језику у школама

Руски предсједник Владимир Путин захвалио је данас Александру Вучићу због подршке руском језику који се учи у српским школама.

- Српски студенти студирају у Москви у различитим високошколским установама, обучавајући се за различите професије. Захвални смо вам за подршку руском језику у српским школама. Ситуација у тој сфери се развија позитивно - рекао је Путин Вучићу.

Након састанка, двојица предсједника наставила су разговор на ручку, а Вучић је својој делегацији поручио да је пресрећан због досадашег тока разговора.