latinica  ћирилица
25/11/2021 |  14:16 ⇒ 16:42 | Аутор: СРНА

Додик: Сарадња са кинеском компанијом на завидном нивоу, постоје услови за њено јачање

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик разговарао је данас у Бањалуци са делегацијом предузећа "Чајна Шандонг интернешнел енд техникал", огранак Београд, о проширењу сарадње са Републиком Српском.
Додик са кинеским привредницима - Фото: РТРС
Додик са кинеским привредницимаФото: РТРС

На састанку је оцијењено да је досадашња сарадња кинеских компанија са Републиком Српском била на изузетном нивоу, те је изражена нада да ће тако бити и убудуће и да постоје потенцијали за њено проширење и јачање.

Додик је рекао да је Република Српска отворена за сарадњу са овом компанијом с циљем развоја инфраструктуре и подсјетио на досадашњу успјешну сарадњу са кинеским фирмама, саопштено је из Кабинета српског члана Предсједништва БиХ.

Чланови делегације ове значајне кинеске компаније посебно су указали на значај изградње ауто-пута Бањалука-Приједор, наводећи да ће њен квалитет бити на завидном нивоу, као што је и у пројектима које ово предузеће реализује на територији Србије.

Делегацију је предводио извршни директор компаније "Шандонг хај спид груп" Менг Јан, који је истакао да је ово предузеће заинтересовано да улаже у Републику Српску, те да постоје веома добри услови за јачање сарадње.

"Шандонг хај спид груп" је компанија у државном власништву Кине која има међународни кредитни рејтинг "А", а чија вриједност се процјењује на око 150 милијарди америчких долара.