latinica  ћирилица
25/11/2021 |  14:53 | Аутор: СРНА

Човић: Обезбиједити потпуну равноправност конститутивних народа

Предсједник ХДЗ-а БиХ Драган Човић данас је на састанку у Мостару са комесаром ЕУ за сусједство и проширење Оливером Вархељијем рекао да је до краја неизборне 2021. године неопходно довршити процес у оквиру којег је потребно обезбиједити потпуну равноправност конститутивних народа у правима и политичком представљању, као и спровести начела једнакости и недискриминације.
Драган Човић - Фото: СРНА
Драган ЧовићФото: СРНА

Човић је навео да рјешења која су понудили хрватски представници омогућавају примјену пресуда Европског суда за људска права и Уставног суда БиХ, саопштено је из ХДЗ-а.

Он је као важно истакао озбиљно и одрживо напредовање на путу према кандидатском статусу и чланству у ЕУ, те нагласио значај хитне стабилизације политичког дијалога.

- Европски пут БиХ нема алтернативу. У потпуности смо предани остварењу тог циља - поручио је Човић, који је и предсједавајући Дома народа Парламентарне скупштине БиХ.

Човић је са Вархељијем разговарао о европском путу БиХ и испуњавању 14 кључних приоритета, те о актуелној политичкој ситуацији, посебно наглашавајући измјене Изборног закона БиХ као високи приоритет.