latinica  ћирилица
25/11/2021 |  17:04 ⇒ 17:07 | Аутор: РТРС

Шулић: По завршетку редовне сједнице, у припреми посебна (ВИДЕО)

Потпредсједник Народне скупштине Републике Српске Денис Шулић очекује да би наредне седмице требало да буде завршена 19. редовна сједница, како би након тога била припремљена посебна скупштинска сједница.
Денис Шулић - Фото: РТРС
Денис ШулићФото: РТРС

- Када је у питању Приједлог одлуке о распуштању Скупштине општине Билећа, која ће бити разматрана наредне седмице, не желим да прејудицирам посланичку одлуку, али је јасно да је приликом прекида рада овог органа прекршен закон - нагласио је Шулић.

Он је навео да је први дио сједнице окончан усвајањем десет законских рјешења, да је размотрено 11 тачака дневног реда, те да су прихваћени приједлози Владе Републике Српске и СНСД-а за допуну дневног реда.

Одговарајући на новинарско питање да ли ће компанија "Рио тинто" улагати у Републику Српску, Шулић је рекао да се консултовао са надлежним министрима у Влади Српске и да му је речено да се та компанија није обраћала Српској за истраживања или концесије.

- Одређена компанија ради истраживања евентуалних рудних богатстава на планини Озрен, за шта су испуњени сви законски услови. Свака компанија која жели да ради мора испоштовати еколошке услове -додао је Шулић.