latinica  ћирилица
25/11/2021 |  18:35 ⇒ 19:42 | Аутор: Б92

Партизан изгубио од Флоре (ВИДЕО)

Фудбалери Партизана изгубили су од Флоре у Талину резултатом 1:0 у утакмици 5. кола групе Б Лиге конференција.
Флора - Партизан - Фото: РТС
Флора - ПартизанФото: РТС

Српски тим је ишао у Естонију по "визу" за ново европско пролеће, а враћа се кући поражен и, слободно се може рећи, обрукан.

Тако је Партизан остао на седам освојених бодова, а Флора је дошла до пет.

Уз утакмицу мање, Гент је сада обезбиједио прво мјесто са 10 бодова, док Анортозис има два. Ова два тима се састају на Кипру касније током вечери.

Флора је ушла у меч да игра физички фудбал, "у месо", са пуно дуела што, уосталом, јесте одлика балтичких тимова.

Слободану Урошевићу је у 43. минуту пукла аркада и морао је да напусти терен, а у сљедећем нападу је Флора то искористила.

Послата је дубинска лопта управо у простор између Синише Саничанина и Урошевића, кога је у тој ситуацији "глумио" Немања Јовић.

Лоше је млади офанзивац покрио Милера који се убацио по централној линији из везног реда и на лијеп начин главом затресао мрежу.

Најближи изједначењу Партизан је био у 77. минуту када је Милош Јојић послао "бомбу" ка голу Игонена, али је голман домаћег тима на сјајан начин одбранио.

Тренер Партизана Александар Странојевић рекао је да његов тим није одиграо добро утакмицу против Флоре.

- Честитам екипи Флоре на побједи, нисмо добро одиграли утакмицу. С друге стране имали смо и превише пехова и пре утакмице. Примили смо гол у 43. минуту, када је пукла аркада Урошевићу и ту тој зони се појавио играч и примили смо гол. Нажслост, дошла је и тешка повреда Лазара Марковића. Остајемо у трци до посљедњег кола. Наравно да нисмо задовољни, али идемо даље - рекао је Станојевић на конференцији за медије послије меча.