latinica  ћирилица
25/11/2021 |  19:50 ⇒ 19:51 | Аутор: СРНА

Херцег Нови добија нови мизички фестивал

На Канли кули у Херцег Новом наредног љета ће бити одржан нови музички фестивал "Наше море, наше скале", најавио је вечерас предсједник Скупштине општине Иван Отовић.
Канли кула у Херцег Новом (Фото: waytomonte.com) -
Канли кула у Херцег Новом (Фото: waytomonte.com)


Отовић је вечерас на конференцији за новинаре у реконструисаној кући Иве Андрића рекао да ће фестивал, који ће бити одржан у јуну, превазићи локалне и регионалне оквире.

Он је рекао да је потребно да се Херцег Нови позиционира на туристичкој мапи региона, а организацијом фестивала у предсезони гости ће више посјећивати тај град.

Српски рок музичар и глумац Ђорђе Давид поручио је да ће фестивал "Наше море, наше скале" вишеструко заинтересовати јавност и ударити темељ за дешавања у наредним годинама.

- Сматрам да тај фестивал има озбиљан задатак и да ће ударити "умјетнички шамар" свим другим великим градовима и другим новонасталим државама оне велике земље у којој сам рођен - нагласио је Давид.

Ана Мартиновић из компаније "М:тел", која је покровитељ фестивала, рекла је да посјетиоце у јуну чека регионални догађај љета и сигурно умјетнички и културни спектакл.