latinica  ћирилица
26/11/2021 |  09:53 ⇒ 09:54 | Аутор: РТРС

МУП Српске: Опрез приликом плаћања на интернету

Министарство унутрашњих послова Републике Српске скреће пажњу грађанима да буду опрезни приликом куповине путем интернета, имајући у виду да се 26. новембар на међународном нивоу обиљежава као "црни петак", те да је управо у овом периоду повећана куповина путем интернета.
МУП Републике Српске -
МУП Републике Српске

ИЗ МУП-а истилу да извршиоци кривичних дјела користе овакве прилике да интензивирају своје активности, а грађанима се посебна пажња скреће на лажне интернет странице за куповину, лажне игре на срећу, лажне добитничке картице, лажне интернет странице са рекламама за "црни петак", "фишинг" линкове и имејл поруке које промовишу "црни петак".

- Приликом плаћања потрудите се и провјерите рецензије прије куповине, користите картице, јер имате више шансе за поврат новца. Плаћајте само када сте спојени на сигурну интернетску везу и избјегавајте бесплатни или отворени јавни Wi-Fi - саопштено је из МУП-а Српске

Више информација грађани могу добити на интернет страници Одјељења за високотехнолошки криминалитет Министарства унутрашњих послова, посредством које грађани могу да пријаве такве сумњиве активности.