latinica  ћирилица
26/11/2021 |  11:01 | Аутор: СРНА

Ухапшен због крађе, за другим расписана потрага

Полиција је у Новом Граду ухапсила је З.Љ. из ове општине који се сумњичи да је прошле године из стана у Бањалуци украо ствари и новац, чиме је нанесена штета од 13.850 КМ.

Ово лице је ухапшено јуче, док је потрага расписана за П.З. из Новог Града, који се сумњичи да је заједно са З.Љ. починио ово кривично дјело, саопштено је из Полицијске управе Бањалука.

Ова лица се сумњиче да су на подручју Бањалуке у септембру 2020. године, провалили у стан, те отуђили златни накит, ручни сат, као и већу количину новца.

Извршен је претрес куће, возила, као и других просторија на подручју општине Нови Град, које користе осумњичена лица и том приликом је пронађен и одузет провалнички алат, аутоматска пушка, ручна бомба, већа количина муниције, ручни сат, златни накит и више мобилних телефона, као и други предмети који се могу довести у везу са извршењем кривичних дјела.

О догађају је обавијештен дежурни окружни тужилац, који је наложио полицијским службеницима да након комплетирања предмета Окружном јавном тужилаштву Бањалука у редовној процедури доставе извјештај о почињеном кривичним дјелима тешка крађа, израђивање и набављање оружја и средстава намјењених за извршење кривичних дјела и недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја.