latinica  ћирилица
26/11/2021 |  11:55 ⇒ 19:08 | Аутор: СРНА

Додик: Док се не повуче Инцков закон, нема разговора ни о чему

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је уколико ОХР или они који командују том одметнутом институцијом не повуку закон који је наметнуо Валентин Инцко нема разговора ни о једној теми, па ни теми коју третира тзв. Инцков закон.

Упитан да прокоментарише изјаву Бакира Изетбеговића да је раније предлагао да се усвоје нове измјене Кривичног закона БиХ које би поред онога што садржи наметнути тзв. Инцков закон садржавао и забрану негирања злочина почињених у Јасеновцу, те да је "Додик сад дошао на то што је он предлагао прије мјесец дана", српски члан Предсједништва одговорио је да би Изетбеговић могао да записује састанке ако га већ памћење издаје.

- Изетбеговићево помињање Јасеновца и покушаји да нас увуку у причу о измјенама Кривичног закона, подваљујући нам Јасеновац, непримјерено је и то сам већ говорио. Јасеновац и Доња Градина нису, нити ће бити предмет било чије трговине, Ми не желимо да се законом утјерује истина о геноциду над Србима. Ми знамо шта је било, цивилизован свијет зна шта је било, нама никакав закон неће уређивати страдање, нити ћемо друге законом тјерати да уваже наше жртве - нагласио је за Срну Додик.

Осим што је неприхватљиво с тог становишта, покушај да се изједначи злочин у Сребреници и злочин у Јасеновцу је нови злочин и на то сигурно нећемо пристати, поручио је Додик.