latinica  ћирилица
26/11/2021 |  13:05 ⇒ 15:30 | Аутор: СРНА

Тегелтија: Коридор 5Ц - најважнији инфраструктурни пројекат

Предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија рекао је да је изградња Коридора 5Ц најважнији инфраструктурни пројекат у БиХ који представља велики организационо-технички и финансијски изазов за све нивое власти.
Зоран Тегелтија - Фото: РТРС
Зоран ТегелтијаФото: РТРС

Тегелтија је на свечаности поводом званичног почетак радова на изградњи дионице од Костајнице до Путниковог брда, рекао да би изградња Коридора 5Ц који ће повезати сјевер и југ земље, требало да се заврши 2028. године.

- Морамо признати да смо, послије више година несналажења у реализацији овог пројекта, мијењању траса Коридора и пројеката, тражења најбољих начина финансирања, потрошили доста времена - рекао је Тегелтија обраћајући се присутнима на градилишту будућег ауто-пута.

Он је поручио да се исто тако данас може рећи да је јако добра ситуација, када су сви нивои власти у БиХ свјесни ситуације око овог пројекта, када су јавна предузећа у оба ентитета и кадровски и организационо спремна за овако важан пројекат и када у Републици Српској и Федерацији БиХ постоје компаније које су спремне да реализују најсложеније грађевинске радове.