latinica  ћирилица
26/11/2021 |  13:59 ⇒ 14:32 | Аутор: СРНА

Мазалица: Заједничка визија стварања трајног свјетског мира

СНСД И Комунистичка партија Кине имају исту визију да изграде друштво са заједничком будућношћу за човјечанство, залажући се за универзалну безбједност, просперитет и стварање трајног свјетског мира, рекао је члан Главног одбора и Политичког савјета СНСД-а Срђан Мазалица.
Срђан Мазалица - Фото: РТРС
Срђан МазалицаФото: РТРС

Мазалица је истакао да је током ове најнеизвјесније и озбиљне кризе у новијој историји човјечанства изазване пандемијом ковида 19, Кина показала велику солидарност посебно према малим нацијама.

Он је захвалио Влади Кине за сву подршку, помоћ и средства која су Српској пружена у борби против пандемије ковида 19.

Учествујући на онлајн конференцији у организацији Међународног одсјека Централног комитета КПК о теми дијалога и јачања веза партија Централне и Источне Европе и продубљивања веза Кине и овог дијела Европе, Мазалица је истакао да СНСД снажно подржава јачање сарадње између Кине и земаља Централне и Источне Европе.

- СНСД и КПК потписале су 2016. године споразум о партнерству и од тада је наша сарадња еволуирала у многим правцима - навео је Мазалица.

Он је подсјетио и да је КПК прије само неколико седмица обезбиједила СНСД-у прилично великодушну донацију заштитне медицинске опреме, а која је заједничком одлуком донирана локалној болници у у Приједору Републици Српској.

- Желио бих и да захвалим Влади Народне Републике Кине за све напоре који су уложени за наставак сарадње између Кине и земаља Централне и Источне Европе у овим изазовним временима - рекао је Мазалица.

Он је подсјетио и да је Термоелектрана у Станарима у Републици Српској - први инфраструктурни пројекат који је користио специјални кредит из фондова сарадње "17 плус један" вриједан 10 милијарди долара.

- Овај пројекат је био први инфраструктурни пројекат који је био конкретан резултат сарадње Кине и земаља Централне и Источне Европе и сигурни смо да ћемо их у будућности имати још ове врсте - навео је Мазалица.