latinica  ћирилица
26/11/2021 |  14:38 ⇒ 20:31 | Аутор: РТРС

У суботу киша у већини крајева, обилнија у Херцеговини

У сјеверним и источним подручјима у суботу ће током већег дијела дана бити топлије и суво вријеме, док ће на југу, западу и Сарајевско-романијској регији бити вјетровито и облачно са кишом, са обилнијим падавинама понегдје у Херцеговини.

Ујутро ће бити облачно и вјетровито са кишом у већини предјела, на југу уз умјерене до јаче падавине, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Прије подне на сјеверу и истоку падавине престају, док се увече и током ноћи очекује киша у већини предјела.

Дуваће вјетар умјерене јачине јужног смјера, а повремено ће бити и јаких удара југа, подаци су Федералног хидрометеоролошког завода.

Јутарња температура ваздуха ће износити од три до осам, на југу до 11, а највиша дневна од девет на западу до 15 на истоку, у вишим предјелима пет степени Целзијусових.

Температура ваздуха измјерана у 13.00 часова: Бјелашница нула, Чемерно четири, Нови Град шест, Мраковица, Приједор и Хан Пијесак седам, Вишеград, Гацко, Зворник, Калиновик и Србац осам, Бањалука, Бијељина, Добој, Дринић, Невесиње, Рудо и Фоча девет, Мркоњић Град 11, Сарајево и Билећа 12, Требиње и Мостар 13, Сребреница 14, те Неум 16 степени Целзијусових.