latinica  ћирилица
26/11/2021 |  14:47 | Аутор: ТАНЈУГ

Нове мјере у Црној Гори од 1. децембра

У Црној Гори је одложено обавезно посједовање националне дигиталне ковид потврде у јавној управи до дефинитивног изјашњења Министарства правде о правном основу такве одлуке, саопштила је министарка здравља Јелена Боровинић-Бојовић.
Херцег Нови - Фото: СРНА
Херцег НовиФото: СРНА

Ријеч је о афирмацији људских права и слобода и потребна је међуресорска сарадња, рекао је државни секретар у Министарству правде Борис Марић. 

- Сви смо на истом задатку, поштовање Устава је наш примарни задатак. Зато смо опрезни са увођењем ковид потврда у јавној управи, иако много индикатори указују да за тим постоји потреба - рекао је Марић.

Он је саопштио да нису могли да дају позитивно мишљење за увођење радикалнијих мјера, попут ковид потврда за јавну управу.

Осим за улазак у Црну Гору, за боравак у унутрашњости угоститељских објеката, за присуство свим културним и спортским догађајима – како на отвореном и затвореном простору, национална дигитална ковид потврда би требало да буде услов за улазак и у дјечије играонице, вјерске објекте, теретане, биоскопе, позоришта и концертне хале.

- Забрана новогодишњих концерата донесена је раније и остаје на снази. Међутим, за дане дочека Нове године, 31. децембра и 1. јануара, као и током божићних празника 24. и 25. децембра и током 6. и 7. јануара, не важи временско ограничење рада угоститељских објеката до поноћи - рекла је министарка.

Ове мјере ће важити од 1. до 15. децембра.