latinica  ћирилица
26/11/2021 |  15:52 | Аутор: СРНА

Пећанац: Отварање мигрантских кампова у Грахову и Дрвару угрозило би повратнике

Отварање мигрантских кампова у Дрвару и Босанском Грахову угрозило би безбједност становништва и отежало ионако тежак живот повратника, рекао је Срни предсједник Савеза српских удружења "Завичај" Бране Пећанац.
Бране Пећанац - Фото: СРНА
Бране ПећанацФото: СРНА

- Отварање мигрантских кампова на подручју Дрвара и Босанског Грахова, гдје је већинско српско становништво, ради се смишљено и то је некоме намјера - упозорио је Пећанац.

Он је навео да Савез српских удружења "Завичај" подржава сваку активност легалних и легитимних представника општина Дрвар и Босанско Грахово с циљем супротстављања отварању мигрантских кампова на подручју тих општина.

- Мигрантски кампови би нарушили миран живот повратника, угрозили безбједност а то би и додатно отежало ионако тежак живот грађана Дрвара и Босанског Грахова - навео је Пећанац.

Он је рекао да ће се Савеза српских удружења "Завичај" обратити институцијама поводом ових информација.

- Савез ће упутити захтјеве надлежним институцијама у ФБиХ, Савјету министара, али обратићемо се и одређеним надлежним институцијама у Републици Српској да се предузму активности како не би дошло до отварања мигрантских кампова у Дрвару и Босанском Грахову - навео је Пећанац.

Начелник општине Дрвар Душица Рунић рекла је раније Срни да има незваничне информације да се на подручју Ливањског кантона планира отварање мигрантских центара.

Иста информација стигла је и из Босанског Грахова, гдје мјештани наводе да би, према њиховим сазнањима, мигрантски камп требао да буде отворен у ужем дијелу града, у некадашњој индустријској зони.