latinica  ћирилица
26/11/2021 |  22:31 ⇒ 22:31 | Аутор: СРНА

У остацима македонског аутобуса пронађено тијело још једног дјетета

Истражиоци су у Бугарској у остацима аутобуса пронашли тијело још једне жртве језиве несреће која се догодила на ауто-путу, тако да је број погинулих и званично 45, изјавио је директор Националне истражне службе Бугарске Борисав Сафаров.
Македонски аутобус изгорио у Бугарској (Фото: БТА) -
Македонски аутобус изгорио у Бугарској (Фото: БТА)

Сафаров, који је и замјеник главног тужиоца, додао је да је ријеч о тијелу дјетета, преноси бугарски портал Новините.

Он је навео да број повријеђених остаје седам, иако се претходних дана у медијима нагађало да је преживјела још једна особа.

- Нажалост, нема осмог преживјелог - рекао је Сафаров.

Раније данас бугарска телевизија БНТ је објавила да је мистерија настала у вези са пацијентом који је грешком стављен на листу повријеђених путника, те да је ријеч о бугарском држављанину који није имао везе са несрећом.

У аутобусу из Сјеверне Македоније који се запалио у уторак, 23. новембра, у Бугарској биле су 52 особе, а првобитно су пронађена 44 тијела. Седморо повређених је у болници, па се постављало питање гдје је осми путник.

Сика Милева, портпарол главног тужиоца Бугарске, на конференцији за новинаре коју је одржала јуче навела је да је разговарала са преживјелим мушкарцем, који јој је рекао да је разбио стакло и из аутобуса спасио осам људи, а не седам.