latinica  ћирилица
27/11/2021 |  07:51 ⇒ 11:27 | Аутор: СРНА

Додик повлачи тужбу против мајке настрадалог Николе Ђуровића

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик одлучио је да повуче тужбу против Александре Ђуровић, која га је оптужила за смрт свог сина Николе, након њеног писма који му је упутила, а у којем је потврдила да је изманипулисана и искориштена од уредништва и новинара БН Телевизије /БНТВ/, сазнаје Срна.
Милорад Додик -
Милорад Додик

У писму упућеном Додику, а у које је Срна имала увид, Ђуровићева је изразила жаљење ако је, како је навела, прекршила закон и ако је повриједила част и углед Милорада Додика, истичући да је медијски изманипулисана и као мајка и као "саговорница" од портала и телевизије БН.

- Посљедњи пут када је у медијима спомињано убиство мог сина Николе Ђуровића и његовог пресуђеног убице Ненада Радинковића објавила сам статус на Фејсбуку у којем сам оптужила сам врх Ваше странке /СНСД/ и Вас лично да сте учествовали у несрећи у којој је убијен мој син - навела је Ђуровићева у писму.

Она је појаснила да је сутрадан позвала пријатељица, иначе новинарка, и обавијестила је да је портал БНТВ пренио њен статус са Фејсбука, а да је нису позвали ни питали за дозволу, нити су тражили било какву њену сагласност.

- Она ме је одмах упозорила да ме можете тужити за клевету, тако да сам пристала да дам изјаву за БНТВ, вјерујући да могу поправити штету коју су ми већ направили недозвољеном објавом статуса на Фејсбуку. Новинар Радош /Крстојевић/ је тврдио да ми 'не може нико ништа' и да 'могу говорити слободно'. Међутим, дио разговора који је требао да буде незваничан, камера је снимила. Радош је тврдио и обећао ми да тај дио неће бити емитован. Наравно, ријеч је погазио и дио за који сам рекла да се 'исијече' објавио је у Дневнику БНТВ. Одмах након прилога, назвала сам Радоша и упитала зашто је то урадио, на шта ми је одговорио: 'Редакција је тако жељела, да има специјал против Додика - појаснила је Ђуровићева у писму упућеном Додику.

Она је констатовала да су уредништво и новинари БНТВ злоупотријебили њено повјерење и бол мајке која је изгубила сина јединца.

Ђуровићева је нагласила да је БНТВ искористила на крајње подмукао начин у "рату који имају са Додиком".

- Жао ми је што сам тек сада то увидјела. Не желим рат ни са ким, а поготово не желим да мој мртви син и ја као мајка будемо оруђе или оружје на било којој страни. Обећала сам сама себи да, након свега што ми се десило са БНТВ, нећу више давати никакве изјаве било коме. Не заслужује ни моје дијете, а ни ја, да некоме будемо 'специјал' и да моју бол други користе у своје, њима познате сврхе - нагласила је мајка страдалог сина јединца у писму упућеном српском члану Предсједништва БиХ и лидеру СНСД-а Милораду Додику.

Никола Ђуровић погинуо је у саобраћајној несрећи у Бањалуци прије десет година.