latinica  ћирилица
27/11/2021 |  08:04 | Аутор: РТС

Денвер наставио низ пораза без Јокића, Богдановић осам, Покушевски седам поена (ВИДЕО)

Кошаркаши Денвера, без Николе Јокића у игри, наставили негативну серију и поражени од гостујућег Милвокија са 120:109.

Све је очигледније колико Никола Јокић недостаје тиму јер је Денвер нанизао већ четврти узастопни пораз оркако је српски центар ван терена због повреде.

Већ од самог старта гостујући Милвоки је преузео иницијативу и потом водио меч ка сигурној побједи а домаћини су само у трећој четвртини успјели да пруже равноправан отпор али је то било све.

Најефикаснији играч меча био је Јанис Адетокунбо из побједничког тима који је био надомак троструког двоцифреног учинка убацивши 24 поена уз 13 скокова и 7 асистенција, а одлично га је пратио Пет Конотон са 20 постигнутих поена.

У тиму Денвера Ерон Гордон је убацио 18, а Вил Бартон 17 поена.

Тренер Нагетса Мајкл Мелоун има велике проблеме са саставом тима због бројних повреда играча. Уз вођу тима Николу Јокића ван терена су Џамал Мари, Мајкл Портер и Пи Џеј Дозир. Ипак нада се да ће се Јокић у игру вратити већ у понедјељак на дуел са Мајамијем. 

На гостујућем терену славила је и Атланта над Мемфисом са чак 132:100, а српски интернационалац Богдан Богдановић је провео 26 минута у игри и за то време убацио осам поена и забиљежио седам скокова и четири асистенције.

Током цијелог меча на терену је доминирао гостујући тим чији играчи као да су се надметали у ефикасности.

Предводио их је Тре који је са 31 поен уз 10 асистенција имао двоструки двоцифрен учинак као и Клинт Капела који постигао 23 поена и чак 17 скокова, а мало је недостајало да им се придружи и Џон Колинс који је убацио 21 поен уз 8 скокова.

У тими пораженог Мемфиса најефикаснији је био Џон Кончар са 17 поена.

 

Оклахома је претрпила пети узастопни пораз у дуелу са Вашингтона са 101:99, а Алексеј Покушевски је на паркету провео нешто више од 17 минута и убацио седам поена, уз шест скокова и две асистенције.

Оклахома је добро ушла у меч и добила прву четвртину али је Вашингтон успио да начини резултатски преокрет и меч уведе у неизвјесну завршницу.

Домаћин су имали и посљедњи шут за побједу, али је послије шута Шеј Гилџес Александера лопта изашла из коша, па су Визадрси дошли до 12 побједе у сезони.

Најзаслужнији за побједу гостујућег тима били су Бредли Бил и Калдвел Поуп који су убацили по 20 поена.

Најефикаснији играч меча био је Лугенц Дорт из пораженог тима Оклахоме са 21 постигнутим поеном али им је то била слаба утјеха.

Голден стејт је на свом терену надиграо Портланд са 118:103, а свој допринос је дао и Немања Бјелица који је за десетак минута игре убацио три поена уз четири скока.

Тим је опет по ефикасности предводио Стеф Кари који је убацио 32 поена уз 7 скокова и 8 асистенција, а одлично га је пратио Вигинс додавши још 26 поена.

У пораженом тиму Портланда најефикаснији је био Симонс са 19 постигнутих поена уз 6 скокова и двије асистенције.

НБА утакмице:

Шарлот - Минесота 133:115
Њујорк - Финикс 97:118
Орландо - Чикаго 88:123
Индијана - Торонто 114:97
Мемфис - Атланта 100:132
Оклахома - Вашингтон 99:101
Сан Антонио - Бостон 96:88
Денвер - Милвоки 109:120
Јута - Њу Орлеанс 97:98 

Голден Стејт - Портланд 118:103