latinica  ћирилица
27/11/2021 |  08:30 | Аутор: СРНА

Коловози мокри и клизави, потребан опрез

Саобраћај се јутрос одвија по мокрим и клизавим коловозима, а уз ријечне токове видљивост је смањена због магле, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.
Мокри коловози - Фото: илустрација
Мокри коловозиФото: илустрација

Завршени су радови на санацији коловоза на магистралном путу Бањалука-Приједор, дионица Верићи-Ивањска, и саобраћај се одвија редовно.

Обустављен је саобраћај на дионици магистралног пута Драксенић-Врбашка један-Врбашка 2, осим за возила којима се врши достава, локалног становништва и возила хитних служби. Возила се преусмјеравају на алтернативни правац Градишка-Бањалука-Приједор-Козарска Дубица.

Успорено, уз измјене у саобраћају због радова, вози се на спајању магистралних путева Кобаш-Дервента-Жировине и Дервента /Жировине/-Врхови, Руданка-Добој, Мостар-Невесиње, Брод на Дрини-гранични прелаз Шћепан Поље, Козарска Дубица-Драксенић-граница са Хрватском /Јасеновац/, Бањалука /Рударска/-Стари Мајдан, Градишка-Нова Топола, Котор Варош-Ободник, као и у тунелу тунелу Угар, на магистралном путу Црна Ријека-граница Српске и ФБиХ.

Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-гранични прелаз Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

Због радова је измијењен саобраћај и на регионалним путним правцима Бистрица-Пале и Бистрица-Подграб, Шипово-граница Републике Српске и ФБиХ /Ново Село/, Тедин Хан-Криж, на граници са ФБиХ, док се на регионалном Језеро-Шипово саобраћај по потреби обуставља у периоду од 7.00 до 17.00 часова.

У ФБиХ се на дионици ауто-пута Подлугови-Сарајево сјевер због санационих радова на мосту саобраћа двосмјерно, супротном траком од зоне радова.

На магистралном путу Тузла-Калесија, због радова у тунелу Чакловићи, саобраћај се обуставља од 22.00 до 6.00 часова и преусмјерава на алтернативни правац преко Дубрава. Током дана, путничка возила из смјера Тузле саобраћају кроз тунел, а из смјера Калесије обилазницом око тунела. Теретна возила се и током дана усмјеравају на пут преко Дубрава.

Због радова у тунелу Скела, на магистралном путу Јајце-Доњи Вакуф током дана саобраћа се наизмјенично, једном траком, док се у ноћним часова саобраћај обуставља и преусмјерава на обилазницу око тунела /круг фабрике Металинг/.

Успорено, због радова, саобраћа се на путним правцима Олово-Кладањ-Тузла /Оловске Луке и у близини каменолома Ступари/, Коњиц-Јабланица-Мостар /тунел Црнаја и дионица од Комадиновог врела до моста Бегића и Беговића/, Немила-Жепче /Желеће/, Блажуј-Громиљак /Радановићи/, Добој-Грачаница /у Клокотници/, Груде-Љубушки /на излазу из Груда/ и Столац-Хутово /у мјесту Церовица/.

Када је ријеч о граничним прелазима, нема дужих задржавања.