latinica  ћирилица
27/11/2021 |  12:08 ⇒ 20:20 | Аутор: РТРС

Првобитни текст Дејтона је девастиран акцијом међународних фактора (ВИДЕО)

Постоји Дејтон, та крилатица изворни везана је за првобитни текст Дејтона који је битно промашен, девалвиран, девастиран акцијом међународних фактора, изјавио је српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик.
Милорад Додик - Фото: РТРС
Милорад ДодикФото: РТРС

- Четири неизабрана странца су изазвала читаву пометњу, неред који се треба почистити и ријешити а то су високи представници, тројица судија Уставног суда БиХ - поручио је Додик.

Они су то, каже, учинили проводећи политику СДА.

- Немам потребе за политичким обрачунавањем са Бакиром Изетбеговићем, али имам да се обрачунам са њиховиом програмом. Јер очигледно, оно што је урадио његов отац и он ради је исто. Бакир на свом столу и сада држи "Исламску декларацију", што значи да сва своја сазнања и своје опције црпи из тога - нагласио је Додик.

Додик истиче да не може  да буде крив ако је неко отишао из Кладуше и Бихаћа.

- Криве су њихове политике које су дозволиле да тамо дођу мигранти, а политика Бакира Изетбеговића је да насели што више исламских миграната који би нама овдје за неколико година загорчали живот, дајући им права на држављанство, на изборе, и много чега другог - истакао је Додик.

Додик је нагласио да се бори против БиХ која је ван Устава БиХ.

- Борим се против БиХ коју у глави има Бакир Изетбеговић. Борим се за Републику Српску која има јасан статус, прецизан, одвојен од онога што жели Изетбеговић и наставићу то да радим - рекао је Додик.