latinica  ћирилица
27/11/2021 |  12:39 | Аутор: СРНА

Пријетње канцелару Аустрије: Повуци се из политике и повуци мјере до крај новембра

Савезна служба за заштиту уставности и борбу против тероризма /БВТ/ покренула је истрагу против анонимних противника епидемиолошких мјера због пријетње аустријском канцелару Александеру Шаленбергу.

У пријетећем писму, потписаном са "Групација", Шаленбергу је дат рок до краја новембра да повуче све корона мјере и да се повуче из политике, а у супротном, "Групација" пријети насиљем Шаленбергу, његовој породици и савезницима.

Поред Шаленберга пријети се и министрима унутрашњих послова и здравља Карлу Нехамеру и Волфгангу Микштајну, другим члановима Владе и политичарима из редова опозиционе Социјалдемократске партије /СПО/, који су подржали локдаун и најављено увођење обавезне вакцинације.

Аустријска полиција је протеклих недјеља упозоравала на растућу радикализацију у редовима противника корона мјера, што се потврдило и на прошлом протесту у Бечу, гдје је дошло до напада на чуваре реда.

У Аустрији се дневни број новозаражених налази у сталном опадању, тако да је у посљедња 24 часа регистровано 11.671 заражена особа и 65 умрлих.

Прошле суботу забиљежено је 15.297 заражених, преносе медији.

Број хоспитализованих ковид пацијената се није промијенио и остао је на високих 3.248, а на интензивној њези се налази 608 тешко обољелих пацијената.

Према броју новозаражених, мјера локдауна почиње да дјелује, пошто је већ више дана заредом тај број мањи него што је био прошле седмице.