latinica  ћирилица
27/11/2021 |  12:58 ⇒ 13:03 | Аутор: РТРС

Чаролије Игора Симовића кроз фотографски објектив (ВИДЕО)

Игор Симовић из Источног Сарајева већ десет година аматерски се бави умјетничком фотографијом. Његове најбоље фотографије настале су у природи чији је и сам велики љубитељ, па сваки слободан тренутак користи за одлазак у природу гдје кроз објектив његовог фото-апарата настаје чаролија.
Игор Симовић - Фото: РТРС
Игор СимовићФото: РТРС

Ништа не може дочарати неки догађај или доживљај као добра фотографија, па се не каже случајно да фотографија говори више од 1.000 ријечи. Љубав према фотографији код Игора се родила случајно на једном путовању и од тада слободно вријеме користи за овај хоби.

Свака фотографија је јединствена на свој начин, било да је у питању тренутак или да чекате по неколико сати како бисте ухвтили тај моменат, каже Игор. Његове фотогрфије пронашле су пут и до магазина и часописа, било је ту и признања и награда, а своје фотографије свакодневно објављује и на друштвеним мрежама. Страст и љубав према фотографији преноси и на петогодишњег сина Душана који има свој фотоапарат и већ показује занимање и завидан таленат.

Игор каже да је једном био ангажован на свадби, али да то искуство не би више поновио. Његов избор су ипак умјетничке фотогрфије. Сарађивао је са многим туристичким организацијама, а један од циљева му је и унапређивање туристичких потенцијала. Мозак одморан, а срце пуно, јер природа и фотографија у споју, прави су еликсир младости, поручује Игор.

Опширније у прилогу: