latinica  ћирилица
27/11/2021 |  13:00 ⇒ 13:02 | Аутор: РТРС

Радмила Kоцић Ћућић на челу организације жена ДЕМОС-а

Радмила Коцић Ћућић изабрана је данас у Бањалуци за предсједницу Организације жена ДЕМОС-а.
Организација жена ДЕМОС-а - Фото: РТРС
Организација жена ДЕМОС-аФото: РТРС

Изабран је Главни одбор те организације, као и остали статутом предвиђени органи.

- Република Српска је трајно утемељена на изворним дејтонским рјешењима и сви они који је не прихватију, покушавају умањити њене надлежности и деградирати њене институције, никада неће имати савезника у ДЕМОС-у - изјавила је Радмила Коцић Ћућић.

Она је нагласила да је Република Српска за ДЕМОС светиња, додавши да је та странка сав свој политички капацитет ставила у службу очувања Републике Српске.

- ДЕМОС ће, као одговорна, народна, демократска, парламентарна странка своје програмске циљеве и активности, још више, усмјерити на рјешавање основних животих питања грађана и на ефикасан, рационалан и одговоран рад органа и институција - рекла је Коцић Ћућић.

Према њеним ријечима, Организације жена ДЕМОС-а залаже се за побољшање положаја жена и спречавање њихове дискриминације.

- Жене морају добити значајније мјесто и улогу у политици, привреди, друштвеним дјелатностима. Очување и развој породице наш је примарни задатак. Породицу морамо вратити у центар интересовања нашег друштва. Зато нам је циљ успостављање и провођење оптималне демографске, социјалне и наталитетне политике - истакла је она.

Нагласила је да ће Организација жена ДЕМОС-а у наредном период још снажније учествовати у креирању и провођењу циљева и задатака те странке.

- Као новоизабрана предсједница Организације жена ДЕМОС-а, својим радом, енергијом и знањем допринијећу успостављању и јачању страначке инфраструктуре - истакла је Коцић Ћућић.