latinica  ћирилица
27/11/2021 |  13:22 ⇒ 16:16 | Аутор: СРНА

Додик: Гарантујем стабилност Приједору са Јавором на челу

Предсједник Савеза независних социјалдемократа Милорад Додик изјавио је данас у Приједору да је Република Српска стабилна и да он гарантује стабилност и Приједору на челу са Слободаном Јавором, кандидатом за градоначелника.
Слободан Јавор - Фото: РТРС
Слободан ЈаворФото: РТРС

- Заједно са коалиционим партнерима кандидовали смо овог младог човјека Слободана Јавора у увјерењу да може да покрене и пружи нову енергију у комуникацији, прије свега са грађанима, са Владом Српске и у оквиру институција у Приједору да учини све да имамо јасне визије и планове - рекао је Додик, који је присуствовао почетку кампање СНСД-а и коалиционих партнера и симболичном постављању првог пропагандног материјала - плаката кандидата Слободана Јавора.

Додик је истакао да је Јавор један од најбољих младих људи које је изградио СНСД.

Он је рекао новинарима да је Јавор остао вјеран политици, досљедан, веома јасан, опредијељен човјек за кога гарантује да, прије свега, воли свој град.

- Воли свој град и људе који живе овдје, једнако као што воли и Републику Српску и све што је оставила генерација која је стварала Српску и одбранила у тешким ратним околностима и изградила, односно учинила и реконструисала шта је могла, а сада почела да гради путеве, ауто-путеве и много тога другог - нагласио је Додик.

Он је истакао да ће у истом термину када буде грађен ауто-пут Бањалука-Приједор бити грађен и онај који иде према Козарској Дубици у форми брзог пута и према Новом Граду.

- Све је то дио укупне промјене коју желимо овдје. То обухвата чињеницу да ћемо ријешити и проблем великих вода које су представљале проблем дијела становника, грађана овог града. Одређен је тај новац и тендер се већ спроводи, а оно што је капитално и што желимо да је видљиво, то је наше опредјељење да ћемо извршити реконструкцију болнице овдје у Приједору тако да она буде савремен медицински објекат који заслужује овај град - рекао је Додик.

Он је рекао и да је у Приједору прије неколико дана кренула реализација пројекта у вриједности три милиона КМ у вези са рјешавањем локалних комуналних проблема, а у складу са приоритетима који су утврђени.

- Приједору је најбоља опција да буде у споју онога што јесте локална, наравно и републичка власт - рекао је Додик.

Додик је рекао и да је ДНС раније овај град држао као свој резерват и није дозвољавао никакву могућност да се ту учини било шта што би било ван оног што су они сматрали да је приоритет. Он је нагласио да је зато важно да дође до промјене, која се већ десила на прошлим локалним изборима и биће у континуитету настављена и сада.

- Када се ауто-пут изгради у наредних четири-пет година, мада Кинези тврде да ће то бити у наредне три године, Бањалука и Приједор ће бити само временски двадесетак, не више минута удаљени, што говори да је то готово интегрисана цјелина. То и желимо, да овдје обезбиједимо још нових радних мјеста, њихову одрживост, повећање плата радницима, да наше плате буду довољан стимуланс да наши људи не иду на друге просторе - истакао је Додик.

Он је нагласио да ће бити учињено све да се постигне континуитет без обзира на то што са друге стране постоје они који све то девалвирају, ниподаштавају и не могу да виде све што је урађено.

- Пролазе тим путевима, лијече се у нашим болницама које смо реконструисали, изградили неке нове, али они то не виде и упорно говоре да овдје ништа не ваља. Република Српска је стабилна и ја гарантујем стабилност овог града са Слободаном Јавором на челу - поручио је Додик.

Почетку кампање кандидата СНСД-а Слободана Јавора данас су присуствовали и предсједник Социјалистичке партије Петар Ђокић, предсједник Уједињене Српске Ненад Стевандић, предсједник Народне партије Српске Дарко Бањац, те представници градских одбора ових странака, као и представници градских одбора НДП-а, СПС-а и Прве СДС.

Централна изборна комисија БиХ расписала је за 12. децембар пријевремене изборе за градоначелника Приједора, након што је Далибор Павловић 11. октобра поднио оставку на ову функцију.

У изборној трци учествоваће 14 кандидата, и то један из коалиције, осам из политичких партија и пет независних кандидата.

У централни бирачки списак уписано је 86.329 грађана са правом гласа.